Сі Цзіньпін відреагував на переобрання Путіна. Що сказав кремлівському диктатору

Президент Китаю Сі Цзіньпін привітав кремлівського диктатора з перемогою на президентських виборах, пише The Guardian. При цьому він підкреслив, що Пекін розраховує підтримувати тісні контакти із Москвою

Як підкреслив Сі Цзініпін, переобрання Путіна начебто є повною демонстрацією підтримки російського народу.

При цьому лідер Китаю висловив віру в те, що під керівництвом кремлівського диктатора Російська Федерація зуміє досягти "більших успіхів" у національному розвитку.

Окрім того Сі Цзінпін підкреслив, що офіційний Пекін надає великого значення розвитку китайсько-російських відносин. Також, за його словами, КНР готова підтримувати тісний зв'язок з Росією, щоб сприяти сталому, здоровому, а також стабільному і поглибленому розвитку китайсько-російського партнерства, яке може бути всеосяжним.

При цьому відомо, що Кремль та Пекін уже розпочали підготовку до кількох зустрічей меж Путіним і Сі Цзіньпіном, які мають відбутися цього року.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Центрвиборчком Росії зумів підрахувати всі голоси на виборах і оголосив, що за даними обробки 100% протоколів перемогу на виборах здобув Володимир Путін, за нього проголосували 87,28% росіян.

Разом з тим, наразі невідомо, чи будуть вітати Путіна із перемогою лідери країн цивілізованого світу. Як стверджують аналітики, країни Заходу із цього приводу знаходяться у важких роздумах. З однієї сторони, вони завжди розуміли, що в РФ відбувають не демократичні процеси, проте визнавали вибори та вітали Путіна з перемогою та охоче проводили з ним зустрічі. Проте з іншої сторони, зараз ситуація змінилася, адже Росія веде криваву загарбницьку війну проти України, і визнавати владу Путіна, це ставати своєрідним співучасником у цій війні.