Сі Цзіньпін знову зібрався до РФ: деталі

Сі Цзіньпін зібрався на саміт БРІКС у РФ

Глава КНР Сі Цзіньпін 22-24 жовтня відвідає Казань РФ для участі у саміті лідерів країни БРІКС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила прес-секретар МЗС Китаю Мао Нін, інформує "Укрінформ".

"Сі Цзіньпін проведе глибокий обмін думками з лідерами країн БРІКС щодо поточної міжнародної ситуації, практичного співробітництва в рамках організації, розвитку механізмів БРІКС та важливих питань, що становлять спільний інтерес", - зазначила Мао Нін.

За її словами, Китай готовий розвивати співпрацю з усіма країнами-учасницями БРІКС для посилення Глобального Півдня та спільного сприяння миру та стабільності у світі.

На полях саміту лідер Китаю, мабуть, проведе низку двосторонніх зустрічей зі своїми колегами, зокрема з главою країни-господарки саміту Володимиром Путіним.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Китай вважає Україну дружньою країною. Пекін запевняє про готовність "взаємно вигідно" співпрацювати з Україною. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Китаю. У той же час, якщо раніше українська влада намагалася обходити тему того, що Китай фактично став на бік РФ у війні, сьогодні, виступаючи в Єврораді з Планом перемоги, Володимир Зеленський заявив, що саме Китай допомагає РФ затягувати війну проти України. Чому президент зробив таку заяву? Чи може змінитися політика Пекіна стосовно Києва? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сі Цзіньпін визначився: як Китай бачить подальші стосунки із США.