Сі не змінив планів зустрітися із Зеленським: з'явилися нові деталі

Андрій Єрмак та Андрій Сибіга зустрілися з главою МЗС Китаю, обговорили контакт на "вищому рівні"

Голова Міністерства закордонних справ (МЗС) Андрій Сибіга та керівник Офісу президента (ОП) Андрій Єрмак зустрілися з міністром закордонних справ Китаю Ван І. Ключовою темою стали переговори щодо подальших контактів на "вищому рівні". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні МЗС України, яке цитує голову відомства.

Як зазначив Андрій Сибіга, під час зустрічі він подякував Пекіну за підтримку суверенітету, а також територіальній цілісності України. Зокрема, порушили питання подальших кроків у розвитку двосторонніх відносин та торгівлі між країнами.

"Дякували Китай за підтримку суверенітету та територіальній цілісності України. Зосередилися на подальших кроках на шляху розвитку двосторонніх відносин та торгівлі. Обговорили плани щодо подальших контактів на найвищому рівні", - повідомив глава МЗС України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Китай продовжить сприяти політичному вирішенню війни в Україні, заявив глава КНР Сі Цзіньпін 9 вересня після зустрічі з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Сторе, передає прес-служба.

Сі Цзіньпін підкреслив, що Пекін продовжуватиме "сприяти миру та діалогу" і підтримуватиме пошук політичного рішення для війни між Росією та Україною. Китай, за його словами, заохочує будь-які зусилля, спрямовані на досягнення мирного врегулювання конфлікту та висловив надію на створення сприятливих умов для політичного розв'язання кризи через діалог.

Також видання "Коментарі" повідомляло – настав час домовлятися: чому саме зараз Бразилія та Китай активізувалися зі своїм мирним планом.