У Пекіні снігова заметіль: в країні занепокоєні погодою

Арктичний циклон накрив Китай раніше, ніж завжди

7 листопада метеорологічне агентство Китаю повідомило про снігову заметіль та помаранчевий рівень небезпеки для громадян Пекіну та інших регіонів. В країні занепокоєні кількістю хворих на грип та COVID-19, яка може зрости через різке похолодання.

Через заметіль порушено рух громадського транспорту в містах на півночі країни. Раніше сніг випадав тут на місяць пізніше. Температура повітря впала до рекордної позначки за останні десять років.

Національний метеорологічний центр прогнозує хуртовини на північному сході Китаю. У деяких північних регіонах в понеділок прогнозують опади до 45 міліметрів снігу. Холодний циклон просуватиметься до Шанхаю, Гуанчжоу. Там температура повітря впаде на 14 градусів за Цельсієм.

За даними Beijing Daily, сніг в містах, які перебувають на карантині через спалахи коронавірусу, не вивозитимуть за межі контрольованих зон карантину. Наразі в Китаї у понад 20 населених пунктах в північних регіонах фіксують нові випадки COVID-19. Крім того, зареєстровано спалахи у Чунцині та провінціях Сичуань та Юньнань.

Китайці в неділю виходили на вулиці, щоб побачити снігову заметіль та насолодитися погодою, незважаючи на обмеження COVID-19 та холод.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Китаї дотримуються певної політики щодо боротьби з коронавірусом. Тому школу з дітьми закрили на кілька годин, а дітям довелося там ночувати через позитивний тест в одного з вчителів. Влада попередила, що є можливість локдауну, якщо буде багато хворих. Місцеве населення почало скуповувати в магазинах усіх товари.