Вплив КНР зросте до космосу: яку вигоду може отримати Пекін від припинення війни в Україні

Пекін не зацікавлений у тривалій війні в Україні

Розглядати Китай як сторону, яка зацікавлена у тривалій війні в Україні, не зовсім вірно. Припинення війни може принести Пекіну чималі дивіденди, вважає військовий експерт Іван Ступак.

"США, Німеччина, Великобританія, інші європейські держави вкладають в Україну мільярди доларів, однак у них не виходить завершити війну. Уявімо, Китай використовує свої важелі впливу на РФ та її партнерів і зупиняє війну. Тобто, не вклавши мільярди доларів, Пекін, завдяки своїй політичній волі, зупиняє кровопролитний конфлікт. У такому випадку "акції" Китаю як гаранта миру у світі різко підуть вгору. Більшість країн одразу почнуть прислухатися до того, що каже Пекін. Та ж Саудівська Аравія, побачивши, що Китай сильніший за Захід, почне зближуватися з ним та пропонувати вигідні умови економічної співпраці", - заявив Іван Ступак.

Таким чином, відзначив військовий експерт, Китай може стати єдиним у світі гарантом миру, завдяки чому його роль і позиції на геополітичній мапі зростуть до космосу.

"При цьому країни Європи не зможуть нічого протиставити Китаю. Припустимо, європейці спробують блокувати економічну співпрацю з китайцями. Тоді Пекін одразу ж почне шантажувати їх відновленням війни в Європі", - зауважив експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жодний міжнародний саміт миру не зможе вирішити питання закінчення російсько-української війни. Настання миру можливе, коли буде створено військово-політичну коаліцію на підтримку України, а саміт миру може сформувати ідеологічну основу такої коаліції, заявив політичний консультант Олександр Антонюк. "На європейському континенті Україні необхідно почати створювати військово-політичну коаліцію з Великобританією, яка є нашим надійним союзником. За формою та суттю українсько-британська коаліція могла б нагадувати союз Туреччини та Азербайджану", - наголосив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ватажок Чечні Рамзан Кадиров 8 червня таємно одружив двох своїх синів — 17-річного Елі та 16-річного Адама. За інформацією російських опозиційних ЗМІ, дружиною старшого сина глави Чечні стала онучка депутата Держдуми Адама Делімханова, якого називають двоюрідним братом Кадирова. Проаналізувавши соцмережі Хеді Делімханової, журналісти встановили, що дружині Елі не більше 14 років.