Зимові Олімпійські ігри: чи планується проведення, зважаючи на виклик нового штаму

Штам Omicron поставив під загрозу плани Китаю провести Зимові ігри

Як заявив речник міністерства закордонних справ Чжао Ліцзянь на регулярному щоденному брифінгу у вівторок, 30 листопада, Китай розраховує провести Зимові Олімпійські ігри 2022 року "плавно" та за графіком, незважаючи на проблеми, пов’язані з появою нового варіанту коронавірусу Omicron. Про це повідомляє Reuters.

"Я вважаю, що це, безумовно, створить певний виклик нашим зусиллям із запобігання та контролю вірусу, але оскільки Китай має досвід запобігання та контролю коронавірусу, я повністю вірю, що Китай зможе провести Зимові Олімпійські ігри, як заплановано, без проблем та успішно", - сказав Чжао.

Пекін планує провести Ігри з 4 по 20 лютого без іноземних глядачів, зі всіма спортсменами та пов'язаним персоналом, які будуть у "замкнутому циклі" та підлягатимуть щоденному тестуванню на COVID-19, щоб запобіги поширенню вірусу й не наражати інших учасників змагань на небезпеку.

Відповідно до своєї політики "нульового COVID-19", Китай вжив найсуворіші заходи профілактики COVID-19 у світі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон не відкидає можливості дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор, які має приймати Пекін. Основна причина, яка може спричинити бойкот є систематичне порушення китайською владою прав уйгурських мусульман. Права та свободи цих людей постійно порушуються. Вашингтон вже повідомив, що також готовий оголосити бойкот. У такому разі ані президент Байден, ані якийсь інший представник влади США не будуть присутніми на змаганнях.