Головна Новини Світ Великобританія Бойкот зимової Олімпіади у Пекіні: приклад Вашингтона може наслідувати і Лондон
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойкот зимової Олімпіади у Пекіні: приклад Вашингтона може наслідувати і Лондон

Прем'єр-міністр Великобританії Джонсон не відкидає дипломатичного бойкоту зимової Олімпіади у Пекіні

20 листопада 2021, 11:42
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон не відкидає можливості дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор, які має приймати Пекін. Причина такого рішення полягає у систематичному порушенні прав людини. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Times".

Бойкот зимової Олімпіади у Пекіні: приклад Вашингтона може наслідувати і Лондон

Олімпіада. Фото: xsport.ua

Видання повідомляє, що сьогодні офіційний Вашингтон вже повідомив, що також готовий оголосити бойкот. У такому разі ані президент Байден, ані якийсь інший представник влади США не будуть присутніми на змаганнях.

У Великобританії поки що йде полеміка щодо того, чи варто йти на офіційний бойкот чи все ж таки утриматися від таких кроків, які можуть негативно вплинути на двосторонні відносини Великобританії та Китаю.

Глава МЗС Великобританії Ліз Трасс виступає за бойкот. Що ж до Бориса Джонсона, то він ще нещодавно виступав проти радикальних кроків у бік Китаю, заявляючи, що він дуже шанує та поважає китайську культуру.

Основна причина, яка може спричинити бойкот є систематичне порушення китайською владою прав уйгурських мусульман. Права та свободи цих людей постійно порушуються. Влада КНР розпорядилася затримати понад мільйон уйгурів та інших мусульман у Сіньцзяні. Затримані утримуються в нелюдських умовах, які більше схожі на табірні. В ув'язненні людей утримують вже досить тривалий час. При цьому ніхто не може сказати, у чому саме цих людей звинувачують.

Зазначимо, XXIV зимові Олімпійські ігри мають стартувати у Пекіні 4 лютого.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США та Китай – суперники. Експерт розповів, як сторони намагаються знайти точки дотику у непростій ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини