Байден зателефонував Урсулі фон дер Ляєн: говорили про Україну

Урсула фон дер Ляєн та Джо Байден обговорили війну в Україні.

Президент США Джо Байден зателефонував президентці Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн та привітав її з переобранням. Крім того, обидва лідери обговорили війну в Україні.

Пресслужба Білого дому опублікувала інформацію про дзвінок Байдена до фон дер Ляєн. У ньому американський президент привітав лідерку ЄС, наголосив на необхідності підтримувати Україну та спроби покарати Росію за її повномасштабне вторгнення.

"Лідери підтвердили свою відданість міцним відносинам між США та ЄС і спільному розв'язуванню світових проблем. Вони також обговорили підтримку України та спроби притягнути Росію до відповідальності за її агресію", - йдеться в заяві.

Урсула фон дер Ляєн днем раніше у соціальній мережі X повідомила про дзвінок від Байдена та назвала спільні виклики для США та Європи.

"Ми разом стикаємося зі спільними викликами – в Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні", - написала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що в червні у ЄС пройшли вибори до Європарламенту. За їх підсумками сформована коаліція обрала керівників на найвищі посади в ЄС. Урсула фон дер Ляєн отримала 401 голос та знову буде очолювати Європейську комісію 5 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Урсула фон дер Ляєн розповіла, хто в Європі підтримує російського диктатора Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали про президента США Джо Байдена, який заявив про готовність вийти з президентських перегонів та назвав єдину умову для цього. За його словами, він припинить передвиборчу кампанію, якщо лікарі знайдуть у нього серйозну хворобу.