Чехи влаштували "референдум" перед посольством Росії про приєднання Калінінграду до Чехії

98% проголосували за.

10 жовтня перед посольством Росії в Празі чехи влаштували "референдум" про включення Краловця, себто Калінінграда до складу Чехії. Організатори розповіли, що така акція спрямована на підтримку України і спосіб показати безглуздість російських фіктивних референдумів. Про це повідомляє Twitter акаунт міста Краловець.

Ідеї про те, що Чехія має приєднати Калінінградську область Росії, виникла в результаті жарту кілька тижнів тому. Коли один з користувачів соціальної мережі розділив Калінінградську область на дві частини, одна відійшла Польщі, а інша – Чехії.

Незважаючи на жарт, таке рішення має певне історичне підґрунтя, адже місто Калінінград, яке в Чехії звучить як Краловець заснував у 13 столітті тевтонський орден на честь чеського короля Отакара II.

Організатори заходу розповіли, що Володимир Путін створив прецедент у міжнародному праві, коли анексував території України і тепер Чехія так само через референдум отримає Калінінград. Також організатори акції біля російського посольства говорять, що такий референдум підкреслює усю абсурдність російської влади.

"Ми хочемо подякувати всім за участь у сьогоднішньому заході перед посольством Росії. Під час сьогоднішнього голосування з результатом 98% остаточно було вирішено, що Краловець приєднається до Чехії. Зібрано 110 000 крон, які будуть відправлені на підтримку України." - пишуть на сторінці Краловця у Twitter.

Біля посольства зібралося близько 200 людей. Обійшлося без інцидентів. Учасники принесли транспаранти з написами "зберігайте спокій і анексуйте Краловець", "Краловець був, є і буде чеським. – В. І. Ленін".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чехи намагаються анексувати Калінінград.

Також "Коментарі" писали про "подарунок для Путіна". Громадяни Чехії назбирали гроші на танк для ЗСУ.