Головна Новини Світ ЄС Активісти з Чехії назбирали гроші на "подарунок для Путіна" - це танк для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Активісти з Чехії назбирали гроші на "подарунок для Путіна" - це танк для ЗСУ

Чехи скинулись на модернізований танк Т-72.

3 жовтня 2022, 16:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чеська волонтерська спільнота організувала акцію "Подарунок для Путіна" і 3 жовтня повідомила, що їм вдалось виконати свою мету, а саме назбирати гроші на сучасний танк Т-72 для Збройних сил України. Про це повідомляють організатори акції Dárek pro Putina на своїй офіційній сторінці у Twitter.

Активісти з Чехії назбирали гроші на "подарунок для Путіна" - це танк для ЗСУ

В Чехії назбирали гроші на подарунок для Путіна. Фото з відкритих джерел

Чеські активісти стверджують, що на окремих ділянках українсько-російського фронту використовується така ж кількість боєприпасів та військової техніки як у період Другої світової війни.

Тому організатори вирішили збирати гроші на танк Т-72, а також боєприпаси для нього, які погодили з українськими воїнами. Всього за один місяць зборів чеським волонтерам вдалось залучити 11 тисяч людей, які надали пожертви на загальну суму в 1,3 млн доларів.

Сам який передали чехи є осучасненою версією танка Т-72 AVANGER. Чехи також вирішили назвати свій переданий танк, тепер він носить ім’я "Томаш". "Томаш" є першим танком, який отримає ЗСУ від громадян іншої країни. За транспортацію військової техніки та боєприпасів буде відповідати чеське міністерство оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ініційований українським футболістом збір грошей в Іспанії. Роман Зозуля разом з українською діаспорою та небайдужими іспанцями вирішили купити для України байрактар. За словами професійного гравця саме ця зброя зможе завдавати сильних ударів по позиціях росіян.

Також "Коментарі" писали про передачу для України підводних безпілотників, яку ініціювало Міністерство оборони Великобританії. Українці зараз проходять навчання та практикуються використовувати ці підводні дрони в Сполученому Королівстві.




 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини