Чи підтримують європейці продовження допомоги Україні та санкції проти РФ – опитування

Більшість громадян країна ЄС підтримують допомогу Україні та санкції проти Москви

Підтримка України у Європейському Союзі залишається на найвищому рівні. Більшість громадян країн ЄС висловлюються за збереження санкцій проти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування Eurobarometer.

Так, європейці висловлюються за такі пропозиції, як надання гуманітарної допомоги людям, які постраждали від війни. Цю ідею підтримує 86%. Прийом у Європейському Союзі українців, які рятуються від війни, підтримує 76%. Запровадження економічних санкцій проти країни-агресора підтримує – 71%. За підтримку України на шляху до європейської інтеграції висловлюється 66%. Підтримку інтеграції України на єдиний ринок схвалюють 65%. Підтримку України фінансово та економічно підтримує 64%. За фінансування закупівель та постачання військової техніки в Україну висловлюється 57% європейців.

Читайте також на порталі "Коментарі" - завершився дводенний саміт лідерів "Великої двадцятки" (G20), що проходив у Нью-Делі (Індія). Сторони висловлюють різні оцінки. На думку президента Франції Еммануеля Макрона, підсумкова заява лідерів G20, яка викликала обурення українського МЗС через розмиті формулювання, не стала "дипломатичною перемогою" для Росії. У свою чергу країна-агресор подає такий варіант декларації саме як свою перемогу. А також, схоже, продовжує таємні переговори щодо послаблення санкцій. На думку ж президента США Джо Байдена, на зустрічі в Нью-Делі панувала згода щодо справедливого миру в Україні на основі принципів Статуту ООН та поваги суверенітету та територіальної цілісності. Видання "Коментарі", яке вже підбивало підсумки першого дня саміту, розпитало експертів про загальну картину. Що і чому вдалося, і не вдалося прихильникам України та РФ, а також умовним нейтралам, які брали участь у заході? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.