Експерт розповів, як Європа прискорює інтеграцію Білорусі до путінської Росії

Валерій Клочок вважає, що точку неповернення у відносинах Європи та Білорусі пройдено

Міграційна криза, яка сьогодні є в Європі, створена її руками. Учора поляки заявили, що через мігрантів на кордоні Польщі та Білорусі вони розглядають можливість повністю закрити цю ділянку. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі "4 каналу" заявив політичний експерт Валерій Клочок.

"Я сумніваюся, що Польща самостійно ухвалює подібні рішення. На фоні непростих відносин з ЄС перед загрозою втрати лояльності та допомоги Євросоюзу я їх чудово розумію. Але що робитиме Європа далі? Через свою недалекоглядність і жадібність до ресурсів та грошей ЄС втрачає прихильність, навіть більше – наживає собі ворогів. Такою стала для неї і Білорусь в особі останнього диктатора Лукашенка, як навесні його назвав держсекретар США Ентоні Блінкен. Хоча його так називали і раніше. Американцям ця міграційна криза Європи до одного місця. У них є свій. Лукашенку справді не подарунок. Але в Європі мають розуміти, що "Можливо, он (Лукашенко) і сучий син, але це наш сукін син!", – зазначив Клочок.

Експерт зазначає, запроваджуючи санкції проти Білорусі, підігруючи Путіну в організації масових акцій протесу в Білорусі після президентських виборів у 2019 році Європа лише прискорила інтеграцію Білорусі у путінську Росію. І сьогодні точку неповернення пройдено.

"Простого шляху зближення з Білоруссю, замирення Лукашенка та відновлення дружніх відносин із Білоруссю у Європейського Союзу не буде. Будь-яка протидія з боку ЄС лише посилюватиме кризу. Простого вирішення виходу із кризи не буде. Буде дуже болісно", – резюмував Валерій Клочок.

Читайте на порталі "Коментарі" - влада Польщі вважає, що мігранти можуть піти через Україну.