Головна Новини Світ ЄС Влада Польщі вважає, що мігранти можуть піти через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Польщі вважає, що мігранти можуть піти через Україну

Велика кількість мігрантів, які хотіли потрапити через Білорусь до ЄС, перебувають поблизу кордону з Польщею

10 листопада 2021, 10:17
Поділіться публікацією:

Глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України. Як передає видання "Коментарі", про це пише прес-служба Моравецького у Twitter.

Влада Польщі вважає, що мігранти можуть піти через Україну

Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

За словами Моравецького, через щільність кордону Польщі та Білорусі мігранти, які сьогодні намагаються всіма шляхами потрапити до Польщі, можуть спробувати потрапити до України, а вже згодом до Польщі та інших країн Європейського Союзу. На такий крок мігранти можуть піти через неможливість потрапити безпосередньо до Польщі з Білорусі.

Прем'єр підкреслив, уряд робить все можливе, щоб щільність кордону була максимальною і люди не змогли антизаконним способом її перетнути.

Зазначимо, раніше Матеуш Моравецький відкрито заявив, що за міграційною кризою стоїть президент Росії Володимир Путін, який руками самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка намагається влаштовувати провокації на кордоні Польщі та Білорусі. Росія використовує мігрантів, щоб дестабілізувати ситуацію не тільки в Польщі, а й в інших країнах ЄС.

Читайте на порталі "Коментарі" — незважаючи на загородження, дві групи мігрантів прорвалися до Польщі з Білорусі. Частину людей польським прикордонникам вдалося зупинити та повернути назад на лінію розмежування.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – Лукашенко у розмові з Путіним поскаржився на польську владу, яка діє дуже жорстко з мирними людьми на кордоні. Також Лукашенко висловив занепокоєння концентрацією військ Польщі на білорусько-польському кордоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини