Головна Новини Світ ЄС ЄС готує важливе рішення щодо санкцій проти РФ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС готує важливе рішення щодо санкцій проти РФ: про що йдеться

Євросоюз може обмежити експорт до Росії

сьогодні, 00:45
Поділіться публікацією:

ЄС розглядає можливість розширення санкцій проти Росії, застосувавши обмеження проти дочірних підприємств європейських компаній.

ЄС готує важливе рішення щодо санкцій проти РФ: про що йдеться

Проти РФ можуть ввести нові санкції. Фото з відкритих джерел

Як пише The Financial Times, відповідні санкції дозволять обмежити потік до РФ чутливих товарів, які посилюють російську армію.

"Велика частина товарів, що йдуть через Китай в Росію, надходить від дочірніх компаній західних компаній у Південно-Східній Азії. Ми спрямовуємо наші зусилля на те, щоб зупинити перевалку звідти до Китаю", — сказав представник ЄС із санкцій Девід О'Салліван.

Він повідомив, що поширення контролю за реекспортом на дочірні компанії європейських компаній обговорювалося на зустрічі представників бізнесу та єврокомісарів Валдіса Домбровскіса і Майрід Макгіннесс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація на геополітичній мапі світу та розвиток подій в російсько-українській війні навіюють фаталістичне бачення майбутнього, вважає експерт з міжнародної політики Максим Несвітайлов. За його словами, з огляду на те, як розвиваються події у світі, не залишається сподівань на успішний переговорний процес щодо завершення війни в Україні ні восени, ні у найближчому майбутньому.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач ЗСУ заявляли, що контратаки росіян на Курщині абсолютно прогнозовані, ЗСУ до них готові та все заплановано. "Але якщо це в нас такий план — відступити і дати можливість росіянам відновити контроль над ключовими для них населеними пунктами та з'єднати своє угрупування військ, то в нас проблеми з логікою і адекватністю", — заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини