ЄС остаточно дав "зелене світло": як Іран поплатиться за передачу ракет РФ

Поки не відомо, хто потрапив до нового списку санкцій з боку Ірану

Європейський Союз запровадить нові санкції проти Ірану за передачу балістичних ракет Росії. Топ-дипломати країн ЄС узгодили обмеження. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "FAZ".

Посилаючись на європейських дипломатів, ЗМІ зазначає, що сьогодні міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі вирішили всі спірні питання щодо санкцій.

Раніше Європейський Союз кілька разів застеріг Іран від передачі Росії балістичних ракет. Тегеран тим часом не припиняє заперечувати постачання ракет до Москви.

Міністр Німеччини у справах Європи Анна Люрманн перед зустріччю у Люксембурзі заявила, що є дуже чіткі докази того, що Іран передав балістичні ракети, і "це явно не сумісно із зобов’язаннями щодо миру".

"Ми прагнемо того, щоб українці мали право самостійно вирішувати своє майбутнє. Тому Росію не слід підтримувати військово", - сказала вона.

ЗМІ пише, поки невідомо, хто потрапив до списку санкцій. Імена буде оголошено в офіційному журналі Євросоюзу. У рамках санкцій європейському бізнесу не дозволять вести справи з компаніями та людьми, проти яких запровадили обмеження. Також санкції передбачають заморожування рахунків та активів, а також заборону на в'їзд до ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи допоможе нова смертоносна зброя виграти Росії та Ірану війну: про що йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джо Байден висловився за захист Дональда Трампа: чому пригрозив Ірану війною.