ЄС відклав впровадження системи біометричного контролю на кордонах: яка причина

В даний час нових термінів впровадження системи EES немає

Система контролю на кордонах Європейського Союзу під назвою "Система в'їзду-виїзду" (EES) не почне працювати 10 листопада, як це очікувалося раніше. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу у Люксембурзі розповіла комісар ЄС із питань внутрішніх справ Ільва Юханссон, пише Радіо Свобода.

Чиновниця зазначила, що наразі нових термінів впровадження системи немає.

"Я сподіваюся, що ми зможемо почати якнайшвидше", - додала Юханссон.

Обговорюється можливість поступового впровадження системи EES, наголосила єврокомісар.

Варто зазначити, що раніше Франція, Німеччина та Нідерланди повідомили Єврокомісію, що нова система ще недостатньо стабільна і що національні тести, необхідні для її впровадження, не були проведені. Тому поспіх із впровадженням нової системи не є необхідним.

Система EES один раз фіксуватиме біометричні дані людини, яка перетинає кордон, і зберігатиме їх три роки. Це стосується людей, які прибуватимуть до блоку з країн, які не є членами ЄС. Штампи до паспорта ставити більше не будуть. Реєстрація буде здійснюватись автоматично через термінали самообслуговування.

Під час першого в'їзду людини на територію ЄС візьмуть біометричні дані: відбитки пальців і фото обличчя.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Європейський Союз розглядає всі шляхи для подолання блокування Угорщиною військової допомоги Україні через Європейський фонд миру. Угорщина вже майже півтора року блокує 6 мільярдів євро, які мали компенсувати країнам ЄС постачання озброєнь для Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "El Pais".