Євродепутат поїхав у Москву, щоб просити вибачення за русофобію

Словацький депутат Любош Блага приїхав у Росію дякувати їй за "звільнення від фашизму".

Депутат Європарламенту від Словаччини Любош Блага здійснив візит до Росії, де стоячи на Красній площі у Москві просив вибачення за русофобію, яка нібито існує на Заході. За його словами, головною причиною його візиту до РФ стала спроба подякувати Росії за звільнення від фашизму.

Словацький депутат Любош Блага, який також є помічником прем’єр-міністра Роберта Фіцо, прилетів до Москви, де записав відео поблизу Кремля.

"Привіт з Москви, друзі. Росія все ще красива, мудра, передова. Я приїхав подякувати за звільнення від фашизму. І просити вибачення за русофобію на Заході", - сказав Блага.

Згодом депутат Європарламенту дав інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ, де розкритикував підхід європейських країн до війни в Україні назвавши його русофобським, а також закликав не вимагати поразки Москви.

"Русофобія в Європі не має здорового глузду, європейські країни повинні розуміти, що прагнути завдати поразки Росії означає вести ядерну війну, а це самогубно", - заявив словацький депутат.

Також Любош Блага говорить на необхідності Європейському Союзу відновити відносини з Росією з діалогу з наукових та культурних питань. Крім того, він наполягає, що після цього ЄС може перейти й на політичний рівень співпраці з РФ.

Це не вперше Блага висловлює свою приязнь Росії. У 2020 році проти депутата порушили кримінальну справу за фото із серпом та молотом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив готовність поїхати до Путіна та закликав не бути русофобами.

Також "Коментарі" писали про спробу РФ "покарати" депутатів Австралії за русофобію.