Єврокомісія підписала перший договір на закупівлю вакцини від коронавируса

За словами представників відомства, контракт дозволить придбати вакцину проти COVID-19 для всіх держав-членів ЄС, а також зробити пожертвування країнам з низьким і середнім рівнем доходу або перенаправити в інші європейські країни

Сьогодні, 27 серпня, Європейська комісія підписала перший договір на закупівлю 300 млн доз від коронавируса COVID-19. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Закуповувати вакцину будуть у розробника препарату AstraZeneca.

Також, - уточнили в повідомленні, - в рамках контракту всі держави-члени ЄС зможуть закупити 300 млн доз вакцини з можливістю докупкі ще 100 млн доз для розподілу на пропорційній основі серед жителів.

"Контракт дозволить придбати вакцину проти COVID-19 для всіх держав-членів ЄС, а також зробити пожертвування країнам з низьким і середнім рівнем доходу або перенаправити в інші європейські країни", - відзначають в Єврокомісії.

Комісія також веде переговори щодо підписання аналогічних угод з чотирма іншими виробниками вакцін - Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac і Moderna.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб якомога швидше надати громадянам ЄС безпечну і ефективну вакцину проти COVID-19. Набуття чинності контракту з AstraZeneca є важливим кроком вперед", - зазначила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен.

Вакцина від коронавируса AstraZeneca вже знаходиться на ІІ-ІІІ фазі клінічних випробувань після багатообіцяючих результатів та в I-II фазі безпеки та імуногенності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що США не визнають результатів випробувань російської вакцини.