Головна Новини Світ ЄС Євросоюз передав Україні технічні засоби для захисту від повеней
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз передав Україні технічні засоби для захисту від повеней

Літак доставив в Україну насоси, намети, електрогенератори та рятувальне обладнання

29 червня 2020, 13:41 comments1250
Поділіться публікацією:

Україна отримала допомогу від Євросоюзу для боротьби з повінню. Екстрена технічна допомога була надана за допомогою Європейського механізму цивільної оборони. Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер.

Євросоюз передав Україні технічні засоби для захисту від повеней

"ЄС надав екстрену допомогу Україні для боротьби з катастрофічною повінню на заході країни через Європейський механізм цивільної оборони. Зафрахтований урядом Італії літак доставив в Україну насоси, намети, рятувальне обладнання, електрогенератори", — повідомив чиновник.

Ця техніка доповнить засоби, які раніше в Україну направила Швеція. Зокрема, шведська влада передала захисні бар'єри для блокування розливів. Європейці також допомагають у боротьбі зі стихійним лихом експертними рекомендаціями.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кабінет міністрів України виділив 754 млн грн з резервного фонду для надання допомоги жителям західних областей, що постраждали від повеней. Про це стало відомо у ході засідання уряду. Як заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, гроші виділяються на боротьбу з наслідками надзвичайної ситуації на території Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської і Львівської областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини