Формула миру Зеленського: у ЄС зробили тривожну заяву

Жозеп Боррель заявив, що формула миру Зеленського є єдиним виходом із війни в Україні, проте Росія не прийме її

Формула миру президента України Володимира Зеленського унікальна, проте Росія не підтримає її за жодних обставин. Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель, пише портал "Коментарі" з посиланням на La Repubblica.

Головний дипломат Євросоюзу зазначив, що запропонований Китаєм мирний план є мрією та списком бажань.

"Китайський мирний план не можна назвати таким, це мрія, список бажань. Єдиний мирний план - це план Зеленського, але Росія ніколи його не ухвалить", - зазначив Боррель під час виступу на конференції, організованій Європейським університетським інститутом у Флоренції.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на тлі розмов, що йдуть місяць, про майбутній контрнаступ ЗСУ, почастішали атаки дронів – як по території України, так і по території Росії, а також тимчасово окупованого Криму. Незважаючи на те, що ЗСУ знищують близько 80% дронів, що запускаються росіянами, атаки, з підключенням ракет, продовжуються. А на території РФ все частіше горять паливні склади, які, за даними британської розвідки, дуже вразливі для безпілотників. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" війну ракет, дронів та ППО , яка є частиною спільної російсько-української війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять вибухи, що почастішали, на території РФ – до чого це може призвести. Експерти детально проаналізували ситуацію.

Раніше "Коментарі" писали – у Кремлі заявили, що Україна атакувала резиденцію Путіна. При цьому речник президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Путін у цей час не перебував у Кремлі.