Грузія продовжує дивитися у бік РФ: у ЄС зробили нове попередження

У ЄС заявили, що можуть позбавити Грузію безвізового режиму через відкат від демократії

Європейський Союз може призупинити безвізовий режим громадян Грузії. Це буде реакцією на антидемократичні дії грузинської влади та антизахідну риторику офіційного Тбілісі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "Politico".

У матеріалі йдеться про те, що інформацію про можливе позбавлення Грузії безвізу підтвердив представник виконавчого органу ЄС. За його словами, у разі, якщо партія "Грузинська мрія" продовжить авторитарний курс, можливі всі варіанти реагування, "включаючи потенційне тимчасове призупинення схеми лібералізації візового режиму".

"У рамках діалогу про лібералізацію візового режиму між ЄС та Грузією та відповідного Плану дій від Грузії потрібно було досягти конкретних показників, зокрема, забезпечення захисту основних прав та запобігання дискримінації", - додав чиновник.

За даними Politico, відповідну переоцінку буде проведено у разі розвитку "подій, що становлять ризик для внутрішньої безпеки Шенгенської зони.

Варто нагадати, що з 2017 року громадяни Грузії можуть відвідувати країни ЄС, які входять до Шенгенської зони, до шести місяців на рік без віз.

Читайте також на порталі "Коментарі" - парламент Грузії ухвалив загалом так званий пакет анти-ЛГБТ законів та поправок. Це рішення підтримали 84 депутати. Що ж до опозиційних депутатів, то вони вирішили у голосуванні взагалі не брати участі. Про це повідомляє "NewsGeorgia".

У матеріалі зазначається, що так званий пакет "анти-ЛГБТ" не дарма підняли саме зараз, адже ця тема є частиною передвиборчої програми правлячої партії "Грузинська мрія", яка побудувала свій політичний курс на захист традиційних цінностей.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не могли сказати правду: у Грузії назвали несподіваного винуватця російського вторгнення у 2008 році.