Коли Україна вступить до ЄС: думка українців

Понад 60% українців вірять у вступ до ЄС менш ніж за 10 років

Переважна більшість наших співвітчизників оптимістично налаштована щодо термінів вступу України до Європейського Союзу. Так 60,5% дотримуються думки, що Україна стане повноцінним членом ЄС менш ніж за 10 років. Але є й 20,6%, які вважають, що менш ніж через 2 роки Україна точно приєднається до ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування соціологічної служби Центру Разумкова на замовлення видання "Дзеркало тижня".

Соціологи провели аналіз тих даних, які вдалося зібрати в результаті опитування та дійшли висновку, що сумарно 60,5% українців вважають, що Україні для проведення всіх необхідних реформ та виконання рекомендацій ЄС потрібно менше 10 років. Отже, менш ніж через 10 років Київ точно буде в ЄС. З цієї кількості є 20,6%, які кажуть, що це станеться за два роки – як декларує українська влада.

Ще 19,9% учасників опитування назвали реалістичним вступ України до ЄС через 3-4 роки, 14,3% - 5-6 років і 5,7% - через 7-9 років.

Лише 3,7% опитаних українців вважають, що Україна зможе стати членом Європейського Союзу через 10-15 років, ще 2% вважають, що це станеться через понад 15 років. Є 6,1% песимістів, які вважають, що Україна ніколи не приєднається до ЄС, а розмови про євроінтеграцію так і залишаться розмовами.

Читайте також на порталі "Коментарі" - однією із топ-тем тижня є рішення Європейської Комісії (ЄК) рекомендувати розпочати у грудні переговори про членство України в Євросоюзі. Міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина запевняє, що чотири рекомендації ЄК не вплинуть на політичне рішення, яке прийматиметься на саміті у грудні. Які очікування від євроінтеграційних перспектив України, які вже обіцяє блокувати та сама Угорщина? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.