Макрон закликав до порятунку ЄС: що відбувається

Макрон вважає за необхідне терміново реформувати модель зростання Європейського Союзу

Президент Франції Еммануель Макрон закликав до термінової зміни економічного мислення Євросоюзу, інакше блок ризикує через три-чотири роки опинитися поза конкуренцією зі США та Китаєм, що може призвести до краху. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву французький лідер зробив під час вступу на Берлінському глобальному діалозі, пише "Euractiv".

Еммануель Макрон заявив, що підхід ЄС до економічного зростання та міжнародної торгівлі більше не відповідає поставленим цілям та завданням.

Президент Франції наголосив, що Євросоюз ризикує стати неактуальним гравцем на міжнародних ринках та просто "зоною пристосування до надмірних потужностей" як Китаю, так і США.

"Якщо ми продовжимо нашу (стару) модель зростання, ми будемо неконкурентними через три-чотири роки", – сказав глава французької держави.
"Я дійсно вважаю, що ми в небезпеці", - додав він, вказавши на той факт, що економічне зростання ЄС значною мірою залежало від експорту автомобільної промисловості до Китаю, дешевої енергії з російського газу та беззастережної оборонної парасольки з боку США.

Еммануель Макрон закликав ЄС "прокинутися" та перезавантажити свою діяльність.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прем'єр-міністр Британії зустрівся з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Під час зустрічі він анонсував новий старт у відносинах із Євросоюзом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Deutsche Welle.

Стармер заявив, що британська громадськість хоче повернутися до "розумного лідерства" у відносинах з найближчими сусідами, щоб "змусити Brexit працювати та відповідати їхнім інтересам".

"Сьогодні йшлося головним чином про те, щоб відкрити нову сторінку і вести переговори конструктивніше. Але це не означає, що не буде труднощів", - сказав глава британського уряду.