Надовго допомоги Орбана не вистачило: до якого рішення щодо РФ ЄС повернеться вже у січні

Politico пише, ЄС повернеться до нових санкцій проти Росії у січні

Європейський Союз має намір відновити обговорення санкцій проти Росії у січні 2025 року. Після того, як Угорщина передасть головування в ЄС Польщі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Politico.

У матеріалі йдеться, що Угорщина, будучи у дуже теплих відносинах із Москвою, використала свій вплив у Євросоюзі для стримування обговорень санкцій. Однак Польща, відома як один із головних прихильників України, планує зайняти жорсткішу позицію.

Міністр з питань клімату Польщі Кшиштоф Болеста вже заявив про необхідність вирішувати проблему імпорту російських енергоносіїв, який знову зростає, незважаючи на обмеження. ЄС раніше ввів санкції на постачання російської нафти та знизив закупівлі газу, але існують лазівки, якими Москва продовжує користуватися.

Польща має намір використати своє головування для посилення санкцій, зокрема щодо російського палива. Експерти підкреслюють, що головування Польщі надає хорошу можливість переглянути і посилити стратегію санкцій, що вкрай важливо в умовах конфлікту, що продовжується, і зими, що наближається.

Очікується, що обговорення також порушать питання прозорості постачання російського газу та нафти до Європи, щоб запобігти обходу санкцій, таких як обмеження цін на нафту, яке виявилося недостатньо ефективним.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Віктор Орбан фактично відкрито погрожує заблокувати допомогу Україні. Цей крок може допомогти кандидату в президенти США від Республіканської партії Дональду Трампу у разі перемоги на виборах відмовитися від подальшої підтримки України у війні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Politico".