Новий рекорд: стало відомо, скільки снарядів країни ЄС можуть передати Україні

ЗМІ дізналися, що країни Євросоюзу можуть затвердити передачу Україні мільйона снарядів

Декілька країн Євросоюзу хочуть конкретизувати ініціативу щодо спільної закупівлі боєприпасів для України. Вони пропонують передати мільйон артилерійських снарядів до кінця року. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Handelsblatt.

У матеріалі йдеться, що у проекті висновків саміту ЄС, який відбудеться 23-24 березня, саме йдеться про необхідність надання Україні великої кількості снарядів. Наразі таку ініціативу щодо конкретних обіцянок щодо постачання боєприпасів уже підтримали країни Балтії, Польща, Фінляндія, Румунія.

У документі також є заклик до країн негайно надати боєприпаси, у тому числі за допомогою спільних закупівель.

За даними Handelsblatt, формулювання документа ще не затверджене остаточно і може змінитися до початку саміту.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Сунака заявили, що війна в Україні може завершитися під час візиту Сі Цзіньпіна до Москви.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін на зустрічі з олігархами країни-агресора намагався виправдати війну в Україні та закликав вкладати гроші у Росії. При цьому навіщось видав радянську частівку про дівчинку-приспівочку, яка не знає, але любить Леніна. Що можна сказати про цю зустріч? Чи залишився в олігархів простір для маневру з огляду на те, як усіх затаврував цією війною Путін? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.