Одна з країн ЄС виступила за надання Україні зброї для оборони

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс вважає, що країни ЄС мають наслідувати приклад США у питанні продажу зброї Україні

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс вважає, що країни ЄС мають взяти приклад із США та погодитися на продаж зброї Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це чиновник сказав в інтерв'ю порталу Sargs.lv, пише "Європейська правда".

Артіс Пабрікс висловився за те, щоб ключові держави ЄС переглянули свої позиції щодо можливості надати Україні оборонну зброю у світлі російської загрози, що нависла на українському кордоні. Міністр оборони Латвії згадав історію з Німеччиною, коли країна фактично виступила проти того, щоб Україна отримала оборонне озброєння через НАТО.

На думку Пабрікса, явно є програшна стратегія, коли робиться ставка на те, щоб заспокоїти агресора, спробувати з ним домовитися замість того, щоб намагатися вказати йому на його місце, допомогти потенційній жертві протистояти цьому самому агресору.

Міністр оборони Латвії наголосив, що є чимало прихильників позиції про те, що, якщо мінімізувати постачання зброї, то тим самим можна досягти припинення вогню, мінімізувати кількість обстрілів, але насправді треба розуміти, що Росія – це та країна, яка має повний арсенал зброї. і вона готова відмовитися від його застосування.

За словами міністра, країнам Євросоюзу правильно було б взяти приклад із США, Великої Британії та Канади, які підтримали у складний час Україну. Якщо Києву потрібна зброя, підтримка у процесі реформування своєї армії, то така допомога має бути надана.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у США відповіли на звинувачення Шойгу , розповівши, хто справді стоїть за провокаціями на Донбасі.