Головна Новини Світ ЄС Опитування показало, як громадяни ЄС ставляться до війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування показало, як громадяни ЄС ставляться до війни в Україні

Половина громадян ЄС вважають війну в Україні «найбільшим викликом»

27 липня 2024, 09:40
Поділіться публікацією:

Майже дві третини громадян країн ЄС стурбовані безпекою Європейського Союзу, найбільше проблем безпеки стурбовані жителі Португалії. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування, проведеного на доручення Європейської комісії, повідомляє DPA.

Опитування показало, як громадяни ЄС ставляться до війни в Україні

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що приблизно 47% опитаних громадян ЄС заявили, що вони "досить стурбовані" безпекою Євросоюзу протягом наступних п'яти років, тоді як ще 17% сказали, що вони "дуже стурбовані".

Згідно з результатами, найбільше стурбовані безпекою жителі Португалії (77%). У Німеччині 54% респондентів заявили, що вони "достатньо" або "дуже" стурбовані безпекою ЄС.

В рамках репрезентативного опитування інститут дослідження громадської думки Ipsos провів онлайн-опитування серед більш ніж 25 000 громадян ЄС віком від 15 років і старше наприкінці червня – на початку липня.

Згідно з опитуванням, близько 58% громадян ЄС все ще оптимістично налаштовані щодо майбутнього ЄС, тоді як близько 37% висловили песимістичні настрої.

Близько 50% громадян ЄС вважають війну в Україні найбільшим нинішнім викликом для ЄС, тоді як 41% опитаних нині вважають нелегальну міграцію найбільшим викликом. Ще 35% респондентів також назвали екологічні проблеми та зміну клімату.

Щодо питань, які ЄС має визначити, як пріоритетні, респонденти найчастіше називали довкілля та зміну клімату (33%) та нелегальну міграцію (також 33%), за ними йдуть безпека та оборона (29%) та війна в Україні (25) %).

Думки громадян ЄС щодо розвитку економіки ЄС протягом наступних п'яти років розділилися.

Близько 50% респондентів висловили впевненість щодо майбутнього економіки, тоді як 45% заявили, що вони налаштовані скептичніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якими мають бути відносини з РФ: опитування показало, що думають українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини