Головна Новини Світ ЄС Орбан готовий підтримати 50 млрд євро від ЄС Україні: що просить натомість
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан готовий підтримати 50 млрд євро від ЄС Україні: що просить натомість

Віктор Орбан хоче, щоб надання допомоги Україні переглядалося під час щорічного голосування

30 січня 2024, 12:40 comments1739
Поділіться публікацією:

Угорщина готова підтримати надання допомоги Україні з бюджету Європейського союзу, втім за умови щорічного голосування про продовження фінансування. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію в інтерв'ю Le Point озвучив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Орбан готовий підтримати 50 млрд євро від ЄС Україні: що просить натомість

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Ми вирішили зробити компромісну пропозицію: добре, ми не згодні з поправками до бюджету. Ми не згодні з тим, що ми маємо дати 50 мільярдів євро (Україна, — ред.), що є величезною сумою. Ми не згодні з тим, що ми повинні давати їх на чотири роки і так далі. Але нехай буде так, Угорщина готова брати участь у рішенні двадцяти семи, якщо вони гарантують, що щороку ми вирішуватимемо, чи продовжуватимемо надсилати ці гроші чи ні", — заявив Орбан.

Водночас, прем'єр зазначив, що щорічне рішення про продовження допомоги Україні має бути одноголосним. Також він поскаржився на те, що його вимога інтерпретується деякими країнами-членами ЄС як спроба шантажу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – голова ВП Андрій Єрмак та голова МЗС України Дмитро Кулеба провели в Ужгороді переговори з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Кулеба запевняє, що розмова вийшла відвертою. Сторони, зокрема, обговорили майбутнє членство України в ЄС. І Угорщина нібито готова на поступки. При цьому Кулеба наголосив, що не всі політики хочуть, щоб між Україною та Угорщиною були добрі стосунки. Так він прокоментував резонансні заяви лідера ультраправої угорської партії Mi Hazank Ласло Тороцькаї із претензіями на Закарпатську область. Лідер ультраправої румунської партії AUR Клаудіу Тарзіу також висловлює територіальні претензії до України. Про що говорять такі заяви, а також реакція на них України? Про що говорять спроби нашої влади налагодити відносини зі Словаччиною та Угорщиною? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини