Орбан розкритикував ЄС за підтримку України: що на цей раз обурило прем'єра Угорщини

Угорський прем'єр-міністр заявив, що його країна не підтримає плани щодо перегляду довгострокового бюджету ЄС

Як передає портал "Коментарі", одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову відзначився скандальною посадою у Facebook, де політик виклав відео, в якому критикує "брюссельських бюрократів" за політику, спрямовану на підтримку України.

Своє відео прем'єр супроводжував драматичною музикою, що грає на задньому плані. Віктору Орбану не сподобалися наміри Євросоюзу щодо збільшення допомоги Україні, а також міграційний пакет блоку.

"Брюссельським бюрократам давно час прийти до тями!", - обурився Орбан.

Він попередив, що Будапешт блокуватиме всі ініціативи щодо довгострокової підтримки України. Тому збільшення статті видатків за допомогою України у бюджеті ЄС не пройде.

Варто зазначити, що ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Угорщина всіма можливими способами блокувала зближення України з Євросоюзом та НАТО. А після того, як Володимир Путін розпочав повномасштабну війну проти України, Будапешт перетворився на троянського коня всередині ЄС, намагаючись підірвати єдність ЄС щодо підтримки українського народу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЄС розглядає можливість надання Угорщині мільярдів євро, заморожених через проблеми з верховенством закону, оскільки він прагне отримати згоду Будапешта на допомогу Україні, включаючи початок переговорів про членство Києва.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Орбана відреагували на виключення OTP Bank зі списку спонсорів війни: виставили нові умови.