Орбан засмутився, що залишився без Фіцо: що повинен робити самотужки

Угорський прем’єр Віктор Орбан висловив сум із приводу замаху на свого словацького колегу Роберта Фіцо, оскільки тепер йому самотужки «доведеться боротися за мир»

Після того, як у Словаччині змінився уряд і посаду прем’єра отримав Роберт Фіцо, країна розпочала шлях до миру, заявив Віктор Орбан і додав, що це було дуже вигідно для Угорщини.

Втім, як заявив угорський прем’єр, після замаху Фіцо не зможе швидко повернутися до роботи, тому Угорщина тепер вимушена сама боротися за мир.

"Ми зберігаємо надію на його одужання, але зараз ми повинні боротися за мир наодинці",
– підкреслив голова уряду Угорщини.

В цьому контексті Орбан підкреслив, що надзвичайно важливими стануть майбутні вибори до Європейського парламенту. І додав, що тепер Угорщина повинна боротися за мир із подвоєними зусиллями.

"Вкрай важливо припинити насильство і проголосувати за мир 9 червня!"
– заявив угорський прем’єр.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Орбан та Фіцо є близькими соратниками та прибічниками Росії. Саме вони відстоюють інтереси Кремля в Європейському Союзі та намагаються всіляко зашкодити наданню допомоги Україні. Обидва очільники уряду вважають, що війну в Україні потрібно припинити шляхом мирних переговорів з Росією. Втім, українську формулу миру вони не вважають реалістичною, і підтримують забаганки Кремля.

Окрім того, відомо, що 15 травня на Роберта Фіцо було скоєно замах. Після засідання уряду в нього вистрілили кілька раз. Голова уряду отримав поранення та був доправлений у лікарню. Його стан оцінювали, як важкий.

Орбан щиро засмутився, що на Фіцо, якого він назвав своїм другом, скоїли напад. За даними ЗМІ, він навіть має намір відвідати його у лікарні.