Орбан знову пішов проти ЄС: яке рішення ухвалила Угорщина щодо росіян

За інформацією ЗМІ, Угорщина дозволила росіянам в'їжджати до ЄС без перевірок

Рішення Будапешта знову викликало невдоволення Європейського Союзу. Угорщина дозволила громадянам Росії та Білорусі в'їжджати до ЄС без перевірок безпеки. Як передає портал "Коментарі", про це пише німецьке видання RND.

У матеріалі йдеться про те, що угорський прем'єр Віктор Орбан стає загрозою для безпеки, адже серед іноземців, які прибули на територію Європейського Союзу, можуть бути російські шпигуни та терористи.

"Ось уже кілька днів росіяни можуть безперешкодно в'їжджати до ЄС через Угорщину без жодних перевірок і переїжджати до інших країн Євросоюзу. Це стало можливим завдяки реєстрації в Угорщині як заробітчан, яку прем'єр-міністр Віктор Орбан поширив на вихідців із Росії та Білорусі у липні", - наголошують журналісти.

Експерт із зовнішньої політики ЄС, депутат Європарламенту Сергій Лагодинський вважає неправильним дозволяти в'їзд без перевірки безпеки в умовах, коли уряд РФ намагається послабити Європу за допомогою гібридних атак.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Орбан розповів про загрозу для Угорщини через Україну: на вирішення проблеми залишився місяць.

Також видання "Коментарі" повідомляло – питання про членство Угорщини в Європейському Союзі знову опинилося у центрі уваги після заяв міністра закордонних справ Фінляндії Еліни Валтонен. На її думку, Угорщина не має видавати свої індивідуальні дипломатичні акції за загальноєвропейську позицію, особливо після візитів віце-прем'єра Віктора Орбана до Росії та Китаю.

В інтерв'ю для газети Iisalmen Sanomat, Еліна Валтонен наголосила, що кожна країна в Євросоюзі має право вести свою зовнішню політику. Однак коли політика країни настільки відрізняється від загальноєвропейських ідей і цінностей, постають питання про її місце в союзі.