Головна Новини Світ ЄС Польща спростить працевлаштування українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща спростить працевлаштування українців

Держава потребує більшої кількості працівників, щоб повернутися на шлях динамічного економічного розвитку

1 квітня 2021, 15:59
Поділіться публікацією:

Уряд Польщі розробляє документ в галузі імміграційної політики, до складу якого будуть включені інструменти, що полегшують працевлаштування іноземців. Про це заявив очільник Міністерства розвитку, праці та технологій Польщі Ярослав Говін, передає РБК-Україна, посилаючись на RMF24.

Польща спростить працевлаштування українців

Польща спростить працевлаштування українців - фото з відкритих джерел

"Якщо ми хочемо якомога швидше повернутися на шлях динамічного економічного розвитку, нам, безсумнівно, знадобиться більше працівників", — сказав міністр.

Він також зазначив, що в рамках "Нового курсу" буде розроблений податковий механізм, що дозволяє стимулювати людей, які досягли пенсійного віку, продовжувати працювати.

Нагадаємо, що у 2020 році трудові мігранти перерахували до України 12,1 млрд дол. США. Це на 1,7% більше, ніж у 2019 році (11,9 млрд дол. США).

Згідно з даними НБУ, в розрізі країн найбільший обсяг грошових переказів було перераховано з країн Європейського Союзу (7,8 млрд дол. США, або 64% від їх загального обсягу). Зокрема, з Польщі надійшло 3,2 млрд дол. США (26,6% від загального обсягу), з Чехії — 0,8 млрд дол. США (6,9% від загального обсягу), з Німеччини — 0,5 млрд дол. США (4,2% від загального обсягу). З країн СНД українські трудові мігранти перевели 1,2 млрд дол. США (10% від загального обсягу), в тому числі з Російської Федерації — 1,1 млрд дол. США (8,8% від загального обсягу).

Раніше портал "Коментарі" писав, що влада Польщі змінить правила в'їзду у зв'язку з ситуацією із коронавірусом у світі й країні. Тепер іноземці, які в'їжджатимуть до країни з Шенгенської зони, повинні будуть надати на кордоні негативний результат тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до перетину кордону.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини