Головна Новини Світ ЄС Попри позицію Заходу в ЄС знайшлася країна, яка похвалила "перемир'я" від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри позицію Заходу в ЄС знайшлася країна, яка похвалила "перемир'я" від Путіна

Президент Угорщини вважає правильним крок керівництва РФ із пропозицією про "перемир'я" на війні

6 січня 2023, 14:57 comments1174
Поділіться публікацією:

Угорщина продовжує грати у свою гру всередині Європейського Союзу. Так, президент Угорщини Каталін Новак вітала пропозицію президента Росії Путіна про припинення вогню у зв'язку зі святкуванням частиною православних віруючих Різдва як "крок до миру". Як повідомляє портал "Коментарі", заяву Каталін Новак опублікувала у своєму Twitter.

Попри позицію Заходу в ЄС знайшлася країна, яка похвалила "перемир'я" від Путіна

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Нехай анонсоване припинення вогню на православне Різдво буде кроком до миру", — написала Каталін Новак.

У коментарях багато користувачів соцмережі відповіли їй новинами про чергову повітряну тривогу в Україні, ранковий обстріл Херсона, продовження важких боїв під Бахмутом.

Багато країн-партнерів України не стали мовчати і відреагували на пропозицію Москви про перемир'я. У Держдепі США та Міноборони Литви вважають, що Росія хоче використати цей час для відпочинку своїх сил та перегрупування.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що у 2023 році зберігатиме курс, за якого Угорщина залишатиметься максимально осторонь війни в Україні. Фактично глава угорського уряду дав зрозуміти, що його країна займатиме нейтральне становище.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський терорист Гіркін заговорив про капітуляцію, звинувативши Путіна в черговій помилці у війні проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін доручив своєму міністру оборони Шойгу ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення в Україні. Також російська сторона закликала Україну оголосити режим припинення вогню "і надати можливість громадянам відвідати різдвяні служби". Про що говорить такий перебіг Кремля? Що слід розуміти Україні та Заходу? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини