Головна Новини Світ ЄС Прем’єр Словаччини відреагував на заяву Макрона і сказав, до чого вона спричинить
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Словаччини відреагував на заяву Макрона і сказав, до чого вона спричинить

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо відреагував на заяву президента Франції Еммануеля Макрона із приводу можливості направлення французьких військових, пише Aktuality. За його словами, вона є кроком до третьої світової війни

2 травня 2024, 20:42
Поділіться публікацією:

Словацький прем’єр Роберт Фіцо на тлі заяв президента Франції Еммануеля Макрона про можливість відправлення французьких військових в Україну заявив, що він не прийме аналогічного рішення.

Прем’єр Словаччини відреагував на заяву Макрона і сказав, до чого вона спричинить

Роберт Фіцо

Як підкреслив Фіцо, Україна не є членом Альянсу, тому Словаччина не має абсолютно нічого спільного з війною в цій країні.

"Нога словацького солдата не перетне словацько-український кордон",
 – заявив Фіцо і додав, що це рішення не буде змінюватися навіть якщо хтось про щось буде просити.

При цьому він додав, що відносини Франції та України є відносинами двох суверенних держав. Втім, Фіцо все ж заявив, що заяви Макрона про можливість відправки військ в Україну є кроком у напрямку третьої світової війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон допустив відправку французьких військ в Україну за двох умов. Перша умова, якщо терористична Росія прорве фронт в Україні. Друга умова, Київ повинен офіційно звернутися за допомогою до Франції. При цьому Макрон додав, що від подій в Україні залежить безпека в Європі. Якщо РФ зможе перемогти, то загрожуватиме членам Європейського Союзу.

Окрім того, на заяву Макрона відреагували в Росії. Зокрема, там заявили, що якщо Макрон відправить війська в Україну, то вони нестимуть "шалені втрати". Окрім того, там додали, що в цьому випадку Росія отримає право на здійснення кроків у відповідь. В Росії допустили, що, наприклад, можуть завдати по території Франції ракетний удар. Втім, в РФ все ж вважають, що Макрон не піде на введення своїх військ в Україну, і його заяви – це просто розмови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини