Президентка Грузії закликала приїхати лідера однієї країни ЄС, щоб позбутись впливу Росії

Саломе Зурабішвілі закликала президента Франції Еммануеля Макрона приїхати до Грузії, через ріст впливу Росії в регіоні.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі надіслала лист французькому лідеру Еммануелю Макрону у якому закликала якнайшвидше приїхати в Тбілісі. Зурабішвілі очікує, що президент Франції приїде в Грузію 26 травня – на День незалежності.

Як зазначає грузинський ресурс Newsgeorgia, Саломе Зурабішвілі домовилась, що Еммануель Макрон прибуде до Грузії до проведення парламентських виборів у вересні цього року. Проте тепер президентка Грузії закликала його приїхати швидше через російський вплив на Кавказі.

"Але зараз на карту поставлена не тільки Грузія", - сказала Зурабішвілі маючи на увазі вплив Росії в регіоні, а також небезпеку для Європи.

Наразі адміністрація Макрона не відповіла на запит Саломе Зурабішвілі.

19 травня президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц зробили спільну заяву щодо ситуації в Грузії. Європейські лідери заявили, що з "глибоким жалем" бачать рішення уряду керівної партії, яка "відхилилась" від європейського шляху.

Нагадаємо, що у Грузії уряд проголосував за закон про "іноагентів", який спричинив масові протести та жорстку критику з боку Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сполучені Штати попередили уряд Грузії через прийняття закону про "іноагентів". Крім того, Європейський союз заявив про готовність заморозити заявку Грузії на членство в ЄС, якщо закон про "іноагентів" набуде чинності. Наразі президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яку уряд хоче усунути з посади, наклала вето на скандальний закон.

Також "Коментарі" писали про скандал в Грузії через ікону на якій поруч зі святою зобразили радянського диктатора Сталіна.