Головна Новини Світ США Білий дім знову попередив владу Грузії: що заявила у Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім знову попередив владу Грузії: що заявила у Байдена

Джейк Салліван заявив, що США глибоко стурбовані демократичним відкатом у Грузії

11 травня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван повторив попередження для грузинської влади через закон про "іноагенти", наголосивши, що Вашингтон вважає його неприйнятним. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Джейк Салліван опублікував у своєму Twitter.

Білий дім знову попередив владу Грузії: що заявила у Байдена

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

"Ми глибоко стурбовані демократичним відкатом у Грузії. Перед грузинськими депутатами стоїть критично важливий вибір — підтримати євроатлантичні прагнення грузинського народу або ухвалити закон про "іноагентів" у стилі Кремля, який суперечить демократичним цінностям", — заявив Джейк Салліван.

Радник із нацбезпеки додав, що риторика та дії правлячої партії "Грузинська мрія" останнім часом суперечать прагненням грузинських громадян і спрямовані на те, щоб відвернути їх від США та Європи.       

"Ми стоїмо поряд із грузинським народом", – додав радник голови Білого дому.

Читайте також на порталі "Коментарі" – понад 30 депутатів Європарламенту закликали віце-президента Єврокомісії та голову дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля призупинити для Грузії статус кандидата на вступ до ЄС. На думку євродепутатів, спроби змусити замовкнути мирних демонстрантів і застосувати чинність у процесі прийняття російського аналога закону про іноагентів, ініційованого правлячою проросійською політсилою "Грузинська мрія", вийшли за межі дозволеного. Чи можуть перед Грузією засвітити червоне світло на шляху до її членства в ЄС? Якщо це станеться – що може статися у самій Грузії? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини