Проти Орбана зіграють на випередження: які міри щодо Угорщини зібралися вжити в ЄС

У Нідерландах заявили, що країни ЄС звернулися до Угорщини, а також Верховного представника Євросоюзу, щоб позбавити Будапешт права блокувати допомогу Україні

Позиція Угорщини вже давно викликає неспокій усередині ЄС. Так, Європейський Союз планує посилити тиск на Будапешт ще до того, як він почне головувати в Раді ЄС. Адже це несправедливо, що одна країна може блокувати те, що хочуть усі інші. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Суспільному" заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, зокрема коментуючи питання фінансування допомоги Україні.

Оллонгрен розповіла, що на останній зустрічі в Європейській раді майже кожна країна говорила про те, що угорське блокування Європейського фонду миру та Фонду допомоги Україні є неприйнятним.

Міністр наголосила – країни звернулися до Угорщини, а також до Верховного представника Євросоюзу Жозепа Борреля, щоб вирішити цю проблему.

"Бо несправедливо, що одна країна може блокувати те, чого хочуть решта. Ми ще посилимо тиск на Угорщину, перш ніж вона почне головувати в Раді ЄС з 1 липня", – наголосила вона.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди підтверджують свою обіцянку про те, що перші винищувачі F-16 передадуть Україні вже цього літа.

Міністр зазначила, що вже з літа цього року перші F-16 будуть доставлені в Україну, і з того часу постачання цих бойових літаків буде поставлено "на потік".

Оллонгрен уточнила, що літаків буде дедалі більше і це зміцнюватиме ваші Повітряні сили України. При цьому міністр із зрозумілих причин відмовилася назвати дату, коли саме перші літаки прибудуть до України. Але при цьому можна з упевненістю сказати, що це станеться цього літа.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Орбана з'явився серйозний конкурент: хто в Угорщині може стати новим лідером.