Росія припинить постачання газу країнам, які встановлять обмеження на ціни

ЄС планує встановити обмеження ціни на російську нафту

2 вересня політичні лідери Кремля почали говорити про те, що РФ припинить продавати нафту країнам, які вирішать встановити будь-яке обмеження на ціну російських енергоресурсів, зокрема в цей перелік входить нафта та газ. Росіяни кажуть, що таке рішення дестабілізує ринок нафти у світі.

Речник Кремля Пєсков сказав прямо, що Росія не буде давати нафту тим, хто встановить обмеження цін на російські нафтові продукти.

"Ми просто не будемо з ними співпрацювати на неринкових принципах", - сказав Пєсков.

Міністри фінансів "Великої сімки" (G7) повинні були зустрітися в п’ятницю віддалено та узгодити плани по обмеженню цін на закупівлю російської нафти. Головна мета таких заходів – це зменшити доходи Російської Федерації, яка веде війну з Україною.

Саме через повномасштабне вторгнення РФ в Україну Європейський Союз ухвалив часткову заборону на нафту з Росії. За словами офіційних облич Брюсселю, такий крок знизить експорт російських енергопродуктів до 90% у держави ЄС, після того, коли заборона повністю почне працювати.

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що канцлер Німеччини виступив із заявою про необхідне розширення ЄС. Німецький політик назвав Україну і кілька інших країн Європи необхідними для вступу в ЄС. За словами Шольца, таке рішення може врятувати ці країни від російського неоімперського автократства.

Також, "Коментарі" писали про Угорщину, яка блокує видачу макрофінансової допомоги для України у розміри 5 млрд євро. Усі інші країни погодились на умови кредитування України, навіть Німеччина, яка спочатку була проти.