Головна Новини Світ ЄС Угорщина блокує 5 млрд євро для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина блокує 5 млрд євро для України

ЄС усе більше підтримує Україну у війні з Росією, тому допомагає фінансово, але одна країна проти

2 вересня 2022, 20:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина знову виділилась між усіх країн і вирішила не підтримати рішення про фінансову допомогу Україні. Про це пише видання Euractiv з посиланням на свої джерела.

Угорщина блокує 5 млрд євро для України

Угорщина блокує 5 млрд євро для України. Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Поки Київ бореться з Кремлем, Будапешт намагається послабити підтримку України на Заході. Столиці Європи постачають зброю в Україну, але Угорщина, забороняє транспортувати техніку своєю територією.

Попри постійне блокування від Угорщини, ЄС все ж прагне підписати спільну політичну заяву про допомогу Україні. Видання повідомляє, що макрофінансова допомога буде узгоджена в Празі під час неформальної зустрічі міністрів. А офіційно про кредитування буде оголошено в Брюсселі 20 вересня.

Допомога у 5 млрд євро — це частина пакета, про який ЄС оголосив ще на початку травня. Тоді було оголошено про фінансову допомогу Україні у розмірі 9 млрд євро. З цієї суми Україна поки отримала тільки 1 млрд євро.

Інші 8 млрд мають надати уряди країн ЄС. Це призводить до великих дискусій в Європейському Союзі, адже політики бояться, що в Україні настане дефолт. Проти такої допомоги виступали кілька країн, серед яких Угорщина та Німеччина. Останнім часом німецький уряд змінив свою позицію і наразі тільки одна держава член ЄС проти фінансової допомоги Україні — це Угорщина.

Згідно зі статистикою МВФ Україна кожного місяця потребує 5 млрд євро для підтримки свого бюджету, інакше настане ризик високої інфляції.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про те, що робити з системою податків в Україні під час війни з Російською Федерацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

2 вересня 2022, 19:51

От поганці! На бажають давати баригам-розкрадачам, гроші на справедливу боротьбу! Сталін теж вів справедливу, навіть свячену для православних, боротьбу - виграв її, отримавши допомогу та домігшись відкриття другого фронту. Чим це закінчилось? - окупацією пів Європи; розповсюдженням комунізму: КНДР, Китай, В'єтнам, Камбоджа, Куба, Нікарагуа, купа країн Африки. Всюди смерть.


Новини