Головна Новини Світ ЄС Ще донедавна ця країна була за крок до членства в ЄС: тепер проти неї можуть ввести жорсткі санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще донедавна ця країна була за крок до членства в ЄС: тепер проти неї можуть ввести жорсткі санкції

В Європі не хочуть бачити Грузію, де зовсім відсутня опозиція

сьогодні, 10:35
Поділіться публікацією:

Європейський Союз може наважитися на рішучий крок і ввести санкції проти Грузії. Це станеться в тому випадку якщо Тбілісі й надалі продовжить відходити від демократії. Як інформує портал "Коментарі", про це заявив у п’ятницю посол ЄС у Тбілісі Павел Герчинський, пише "Reuters".

Ще донедавна ця країна була за крок до членства в ЄС: тепер проти неї можуть ввести жорсткі санкції

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що Брюссель готовий співпрацювати з будь-яким урядом Грузії, який буде сформовано після парламентських виборів 26 жовтня, за умови, що вибори будуть демократичними. Також посол попередив, що Грузія не зможе стати членом ЄС, якщо там встановиться однопартійна система без політичної опозиції.

"Поки що існує ймовірність запровадження санкцій у майбутньому, якщо справи з виборами дійсно підуть неправильно", — зазначив Герчинський журналістам у Тбілісі.

За словами дипломата, представники ЄС не проводили зустрічей з урядом Грузії з червня через "недружнє" ставлення чинної грузинської влади. Діалог поставили на паузу після того, як грузинський уряд почав підтримувати "антизахідні та антиєвропейські наративи".

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про готовність РФ допомогти Грузії у процесі примирення із самопроголошеними республіками – Абхазією та Південною Осетією. Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Лавров зазначив, що чинне грузинське керівництво нібито має "чесну оцінку минулого" і прагне досягнути історичного примирення з цими регіонами. За словами міністра, конкретні деталі примирення, його форма та умови мають визначатися самими сторонами — Грузією, Абхазією та Південною Осетією.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна звернулася до уряду Грузії та партії "Грузинська мрія" із закликом не використовувати тему війни Росії проти України у внутрішньополітичній боротьбі. Міністерство закордонних справ України виступило із заявою, в якій наголосило на неприпустимості застосування в політичній рекламі зображень жахливих наслідків агресії РФ проти українського народу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини