Ще одна країна ЄС заявила, що Орбан може працювати на Путіна

Чеський політик Мартін Дворжак вважає Віктора Орбана "троянським конем", який працює на захист інтересів Росії, а не Європейського Союзу та України.

Усе більше чиновників ЄС критикує прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який руйнує єдність Європейського Союзу, ігнорує Україну та захищає інтереси Росії. Міністр європейських справ Чехії Мартін Дворжак назвав Орбана "троянським конем" у ЄС.

Мартін Дворжак критикує Віктора Орбана через його позицію щодо питання України.

"Сьогодні Орбан є тим троянським конем, який інтенсивно і, на жаль, все більш ефективно руйнує цю єдність і намагається показати, що ми повинні ігнорувати Україну", - сказав Дворжак.

Чеський чиновник вказує, що Орбан був проти початку переговорів про вступ України до ЄС. Крім того угорський прем’єр блокує виділення допомоги Україні від ЄС, а натомість вимагає розмороження коштів для Угорщини.

"Я думаю, що справжня назва (дій Угорщини) – шантаж. Я думаю, що справжня назва – зловживання правом вето не для захисту національних інтересів Угорщини, а для захисту інтересів Росії", – стверджує Дворжак.

Нагадаємо, що ЄС заморозив кошти для Угорщини через порушення урядом Орбана верховенства права та виявів високого рівня корупції в країні.

Крім Мартіна Дворжака прем'єр-міністра Угорщини також критикував литовський політик Лінас Лінкявічюс, який припустив, що Віктор Орбан має від когось завдання розвалити Європейський Союз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЄС різко розкритикували Орбана через шантаж щодо України.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розповів, яке незручне питання поставив Віктору Орбану під час їх зустрічі в Аргентині. Угорський прем'єр так і не зміг відповісти на нього.