Головна Новини Світ ЄС У ЄС різко розкритикували Орбана через шантаж щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС різко розкритикували Орбана через шантаж щодо України

У Європейському Союзі закликали Віктора Орбана не торгуватись з ними щодо питання України в ЄС.

14 грудня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив позицію проти вступу України до ЄС та намагається виторгувати Європейський Союз, щоб той розморозив кошти для Будапешта. На це відреагував прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо пояснивши Віктору Орбану, що це "не угорський базар".

У ЄС різко розкритикували Орбана через шантаж щодо України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Усі 27 членів ЄС підтримали початок переговорів про вступ України, крім Угорщини. Таке рішення вимагає одностайності серед країн ЄС, але Віктор Орбан, який підтримує тісні зв’язки з Кремлем вважає, що Україна не готова до євроінтеграції.

Віктор Орбан намагається виправдати свою Позицію тим, що в Україні нібито висока корупція та існують інші проблеми. Однак офіційні особи ЄС вважають, що Орбан таким чином намагається виторгувати у Європейського Союзу гроші, які той заблокував через порушення верховенства права та корупцію в Угорщині.

"Ми не на угорському базарі, де ми можемо обміняти одну річ на іншу. Україна — країна, яка хоче поважати демократичні цінності... Можливо, це урок для самого Орбана", — різко розкритикував Орбана прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо.

Зазначимо, що президент України під час візиту до Норвегії розповів, що Україна провела необхідні реформи і тепер чекає від ЄС виконати свої зобов’язання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розкрив деталі розмови з прем'єр-міністром Угорщини та заявив, що досі чекає відповіді від Віктора Орбана на одне питання.

Також "Коментарі" писали про Орбана, який критикує Європейський Союз та говорить про "жахливу помилку" щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини