Снігопади в Іспанії: у містах оголосили зоною лиха

8 січня в Мадриді снігопад паралізував роботу аеропорту і залізничного транспорту

Іспанію засипає снігом, Мадрид просто потопає в снігу. Влада країни вирішила оголосити Мадрид зоною лиха, оскільки транспорт зупиняється через численні снігопади, дорожній колапс не дозволяє працювати на повну силу снігоприбиральної техніки, передає Ara.cat.

Як заявила офіційний представник уряду Іспанії Марія Хесус Монтеро, крім Мадрида в снігопадах потопають і інші міста. Так, також статус зони лиха отримали міста в автономних спільнотах Астурія, Кастилія-і-Леон, Кастилія-Ла-Манча, Андалусія, Арагон, Ріоха і Наварра.

Жителів міст, які потрап в зону лиха і якось постраждали від снігових буревіїв можуть отримати матеріальну допомогу від уряду.

На початку місяця снігопади буквально скували країну, в сніговій пастці опинилися багато міст країни. Снігопад паралізував роботу аеропорту і залізничного транспорту. На півночі Іспанії зафіксований рекордний температурний мінімум.

Нагадаємо, нвеликий мороз дістався до регіону Табук, що знаходиться на північному заході Саудівської Аравії. Неподалік "засніженій" території проходить кордон з Йорданією. Цікаво, що в деяких місцевостях Сахари температурний покажчик "впав" до -2 ° С. Варто відзначити, що частіше за все в цій африканській пустелі фіксуються плюсові температурні рекорди. У спекотні дні ртутний стовпчик термометра може досягати 50 ° С. Січень ж вважається найхолоднішим місяцем в році, як і в більшості країн світу. Втім, в Сахарі середньомісячні температури фіксуються в межах 20 градусів. Табук, де у 2021 році випав сніг, є найморознішим регіоном Саудівської Аравії. Тут взимку температура може опускатися до +4°С.