Головна Новини Світ Африка У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі

Разом із крижаними опадами в пустелі зафіксували мінусову температуру

18 січня 2021, 19:20 comments1682
Поділіться публікацією:

У пустелі Сахара днями випав сніг. Знімками рідкісного у пустельних широтах природного явища поділився фотограф Карім Бучетата, пише The Sun.

У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі

Засніжений пісок Сахари заворожує погляд. Фото: Bav Media

Невеличкий мороз дістався регіону Табук, що знаходиться на північному заході Саудівської Аравії. Неподалік "засніженої" території знаходиться кордон із Йорданією. Цікаво, що у деяких місцинах Сахари температурний покажчик "впав" до -2°С.

Варто зазначити, що найчастіше у цій африканській пустелі фіксуються плюсові температурні рекорди. У найспекотніші дні ртутний стовпчик термометра може сягати +50ׄ°С. Січень же вважається найхолоднішим місяцем у році, як і у більшості країнах світу. Втім, у Сахарі середньомісячні температури фіксуються в межах 20 градусів.

У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі - фото 2
У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі - фото 3
У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі - фото 4
У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі - фото 5
У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі - фото 6
У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі - фото 7
У Сахарі випав сніг — дивовижні фото морозної пустелі - фото 8

Цікаво, що Табук, де у 2021 році випав сніг, є найморознішим регіоном Саудівської Аравії. Тут взимку температура може опускатися до +4°С. Тож нинішній мінусовий показник справді є дещо незвичним для місцевих жителів.

Варто зазначити, що востаннє сніг у Саудівській Аравії випадав у 2018 році. Тоді громадяни країни навіть влаштували справжні зимові веселощі із санчатами та грою в сніжки.

Також на цьому тижні сніг спостерігали поблизу містечка Айн-Сефра, що в Алжирі. Воно знаходиться в оточенні Атлаських гір на висоті майже 1000 метрів над рівнем моря. Назва цього населеного пункту перекладається як "брама в пустелю".
Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Чорнобилі після православного Різдва сталася справжня природна аномалія. На території радіаційно-екологічного біосферного заповідника розцвіла верба. Це сталося через надто теплу, як для січня, погоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини