Тепер вже остаточно: в ЄС затвердили дату початку переговорів України про вступ до блоку

ЄС остаточно погодив плани почати переговори про вступ України 25 червня

Посли країн Європейського Союзу дали "принципову згоду" на відкриття переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою, які розпочнуться 25 червня. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Le Point".

"Посли дали принципову згоду на рамки переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою. Бельгійське головування скличе перші міжурядові конференції 25 червня", - повідомило джерело видання.

Воно зазначило, що рішення має бути офіційно затверджено на зустрічі міністрів 21 червня.

Нагадаємо, постійні представники держав-членів ЄС принципово схвалили рамки для переговорів про вступ України, а також Молдови 14 червня.

Рішення послів ЄС означає, що 25 червня відбудеться міжурядова конференція, яка дасть офіційний старт переговорам про вступ України та Молдови в ЄС.

Угорщина на рівні постійних представників блокувала ухвалення рішення, говорячи про "недостатній прогрес, зроблений Україною щодо національних меншин". Але після запевнень, що її вимоги будуть присутні в переговорних рамках, вона зняла вето.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція підтримує вступ України до Європейського Союзу, проте одразу треба попередити, що це відбудеться не відразу.

Президент зазначив, що Франція відіграла провідну роль у підтримці України як кандидата на вступ до ЄС.

"Ми продовжимо це робити. Це можливість для України провести всі реформи, необхідні для вступу до Євросоюзу. Але це станеться не одразу", - додав французький президент.

Також видання "Коментарі" повідомляло - що знову заважає розпочати переговори щодо вступу України в ЄС: видання "Politico" розкрило деталі.