Головна Новини Світ ЄС Що знову заважає розпочати переговори щодо вступу України в ЄС: Politico розкрило деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що знову заважає розпочати переговори щодо вступу України в ЄС: Politico розкрило деталі

За інформацією Politico, затвердження переговорної рамки щодо вступу України до ЄС може затягнутися

12 березня 2024, 15:12 comments5694
Поділіться публікацією:

Сьогодні Єврокомісія представить переговорну рамку щодо вступу України в ЄС, але її затвердження може тривати ще кілька місяців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Що знову заважає розпочати переговори щодо вступу України в ЄС: Politico розкрило деталі

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, 12 березня Єврокомісія має запропонувати так звані переговорні рамки для України та Молдови – документи, які визначають загальні засади майбутніх переговорів щодо вступу. Після цього їх мають обговорити та погодити держави-члени.

"Європейські дипломати та чиновники попереджають, що домовленість усіх 27 європейських столиць, необхідна для формального початку переговорів, навряд чи можлива до європейських виборів у червні", – зазначає Politico.

Серед іншого чинником є бажання деяких країн, щоб Україна та Молдова не випереджали на шляху до ЄС Боснію та Герцеговину.

За даними джерел видання, 12 березня Єврокомісія надасть позитивну рекомендацію щодо початку з БіГ переговорів про вступ, а наступного тижня на зустрічі у Брюсселі лідери ЄС обговорять цю рекомендацію.

Також Єврокомісія має подати документ щодо підготовки ЄС до майбутнього розширення. Спочатку на нього чекали наприкінці лютого, але зараз, за інформацією Politico, презентацію відклали до 20 березня.

Читайте також на порталі "Коментарі" – шлях до повноцінного членства України у Європейському Союзі триватиме роки, але не десятиліття. Про це сказала віце-президент Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Віра Йоурова, повідомляє чеське видання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – The Times розповів, на скільки мінімум може затягнутися вступ України до ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 березня 2024, 15:15

Сподіваємось що Молдова першою потрапить. Не можна щоб ті недокраїни, які викликають жалість, йшли попереду тих країн які мають справжні здобутки. Демократія повинна випереджати клептократію і нацизм.


Новини