У ЄС нагадали про ще одну обіцянку Росії: просять Путіна не забувати про неї

У ЄС кажуть, що Росія обіцяла не застосовувати ядерну зброю

Європейський Союз закликав Росію виконувати дане у січні 2022 року міжнародне зобов'язання не використовувати ядерну зброю та не розпочинати ядерну війну проти будь-якої країни світу. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві ЄС про безперервну агресію Російської Федерації проти України.

У заяві, оголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, 16 травня, наголошується, що минулого тижня Росія оголосила про планування нестратегічних навчань ядерної зброї разом із Республікою Білорусь. Це названо "останнім прикладом" у довгій низці безвідповідальної ядерної риторики, яка наголошує на послідовному підриві Кремлем міжнародного миру та безпеки, який Постійна рада ОБСЄ "рішуче засудила".

"Ми рішуче закликаємо Росію дотримуватися словом і справою Спільної заяви лідерів п'яти ядерних держав про запобігання ядерній війні та уникнення гонки озброєнь від січня 2022 року, в якій стверджується, що "ядерна війна не може бути виграна і ніколи не повинна вестись". і Білорусь мають дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань та обіцянок", - наголошується у заяві ЄС.

Крім того, у ЄС підтвердили "непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Брюссель сповнений рішучості "продовжувати надавати Україні та її народу всю необхідну політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, правову, військову та дипломатичну підтримку так довго, як це буде потрібно, і так інтенсивно, як це буде потрібно".

Ця обіцянка дана з урахуванням нагальної необхідності прискорити та інтенсифікувати надання всієї необхідної військової допомоги Україні у її законній самообороні проти російського агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Кремль знову погрожує ядерною палицею: які будуть наслідки.