Головна Новини Світ ЄС У ЄС не домовилися про конфіскацію заморожених активів РФ: які країни виступили проти
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС не домовилися про конфіскацію заморожених активів РФ: які країни виступили проти

За інформацією Bloomberg, ЄС домовилися про податок на заморожені активи Росії, але не про конфіскацію

23 січня 2024, 13:40 comments2161
Поділіться публікацією:

Європейський Союз просунувся у реалізації планів щодо запровадження податку на непередбачений прибуток від заморожених активів російського центрального банку. При цьому ЄС поки категорично проти того, щоб конфіскувати ці гроші. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У ЄС не домовилися про конфіскацію заморожених активів РФ: які країни виступили проти

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що глави МЗС країн ЄС нібито ухвалили політичне рішення на введення податку 22 січня, повідомили джерела агентства. Питання обговорюватиметься послами блоку пізніше цього тижня.

Партнери України загалом згодні з тим, що Росія має заплатити за шкоду, заподіяну її війною. ЄС, країни "Великої сімки" та Австралія заморозили близько 260 млрд євро в активах центрального банку Росії у формі цінних паперів та грошових коштів, причому понад дві третини цієї суми перебуває в ЄС. Більшість активів у ЄС знаходиться у кліринговому центрі Euroclear, де торік вони принесли дохід у 3 млрд євро.

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель повідомив журналістам, що під час зустрічі міністрів закордонних справ блоку було досягнуто прогресу з податку на непередбачений прибуток, і що обговорення буде продовжено.

Група країн, зокрема Німеччина, ясно дали зрозуміти, що виступають проти конфіскації російських активів з юридичних міркувань, повідомили анонімні джерела Bloomberg.

Минулого року служба закордонних справ ЄС запропонувала багатоетапний процес, який спочатку визначить відповідні активи та визначить дії, які центральні депозитарії цінних паперів, які зберігають ці кошти, повинні будуть вжити, перш ніж будуть запропоновані наступні кроки. Ці кроки визначатимуть, як податок на непередбачені доходи застосовується до прибутку, отриманого від заморожених активів, та до доходів, які передаються до бюджету ЄС для використання в Україні. Витрати та національні податки будуть відраховані до переказу доходів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому складність передачі заморожених російських активів Україні: чим може відповісти РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 січня 2024, 14:04

Не можна брати чуже хоч обрізаний диявол спокушає. Вкрадене користі не принесе (його розкрадуть юдейці) але занурить весь світ у війну. Саме так Україна і опинилась у війні - результат 33 років розкрадання.


Новини