У ЄС відреагували на "мирний план" Китаю та натякнули чию сторону обрала країна

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн холодно сприйняла "мирний план" Китаю

На "мирний план" Китаю відреагувала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, яка холодно сприйняла цей документ, дорікнувши офіційному Пекіну у необмеженій дружбі з Кремлем. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

"Ви повинні розглядати на певному фоні, і це той фон, на якому Китай прийняв сторону, підписавши, наприклад, угоду про необмежену дружбу перед тим, як почалося вторгнення Росії до України", - сказала вона.

Окрім цього. вона заявила, що Європейський Союз розгляне документ, але з врахуванням факту дружби між Китаєм та Росією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай представив "мирний план" із 12 пунктів щодо війни в Україні. У річницю повномасштабного вторгнення російських військ в Україну МЗС Китаю зняло інтригу та опублікувало так званий "мирний план" зі своїми пропозиціями щодо припинення війни Росії проти України. У день річниці російського вторгнення в Україну Китай запропонував свій так званий "мирний план", опублікувавши "Позицію Китаю щодо політичного врегулювання кризи в Україні". Оприлюднений документ складається з 12 пунктів: повага суверенітету всіх країн, відмови від "менталітету холодної війни", припинення військових дій, відновлення мирних переговорів, вирішення гуманітарної кризи, захист цивільного населення і військовополонених, забезпечення безпеки атомних електростанцій, у зменшення стратегічних ризиків, за сприяння експорту зерна, припинення "односторонніх санкцій", підтримка стабільності промислових ланцюгів і ланцюгів поставок, за повоєнному відновленню.