Головна Новини Світ Китай Китай представив "мирний план" із 12 пунктів щодо війни в Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай представив "мирний план" із 12 пунктів щодо війни в Україні: деталі

Китай закликав Росію та Україну сісти за стіл переговорів

24 лютого 2023, 08:00 comments1447
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", у річницю повномасштабного вторгнення російських військ в Україну МЗС Китаю зняло інтригу та опублікувало так званий "мирний план" зі своїми пропозиціями щодо припинення війни Росії проти України.

Китай представив "мирний план" із 12 пунктів щодо війни в Україні: деталі

Китай. Фото: GETTY IMAGES

У день річниці російського вторгнення в Україну Китай запропонував свій так званий "мирний план", опублікувавши "Позицію Китаю щодо політичного врегулювання кризи в Україні".

Оприлюднений документ складається з 12 пунктів: повага суверенітету всіх країн, відмови від "менталітету холодної війни", припинення військових дій, відновлення мирних переговорів, вирішення гуманітарної кризи, захист цивільного населення і військовополонених, забезпечення безпеки атомних електростанцій, у зменшення стратегічних ризиків, за сприяння експорту зерна, припинення "односторонніх санкцій", підтримка стабільності промислових ланцюгів і ланцюгів поставок, за повоєнному відновленню.

"Важливо підтримувати зустрічні кроки Москви та Києва на користь якнайшвидшого відновлення прямого діалогу, поступового зниження напруженості ситуації та повного припинення військових дій", — йдеться, зокрема, у документі.

Крім того, на думку Китаю, "односторонні санкції (не затверджені Радбезом ООН – ред.) та максимальний тиск не можуть вирішити проблему, вони лише створюють нові проблеми".

Також у документі КНР наголошується, що неприпустимим є "застосування ядерної зброї".

Читайте на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи визначилася Туреччина зі своєю позицією щодо війни в Україні — яку гру веде Ердоган.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

lera

24 лютого 2023, 16:16

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:----- https://e.vg/lera98


Новини